Har du plats i ditt hjärta för ett blomsterhjärta av plast?

26/04/2010 |

Här kommer ett tips till alla som älskar återvinning, av hela hjärtat! Förra våren gick det åt en hel del Actimel här hemma. Med resultatet att det blev en hel del små vita plastburkar som skulle slängas på återvinningsstationen. Men först var jag tvungen att exprimentiera lite med dom, eftersom dom var så små och söta. Resultatet blev ett blomsterhjärta. När passar det att använda detta blomsterarrangemang? Kanske som en kärleksförklaring  till någon som du tycker riktigt mycket om. Kanske som en maffig bordsdekoration till en bröllopsfest. Kanske som en annorlunda och pysslig överraskningsblomma till mamma på Morsdag. Det är bara fantasin som sätter gränserna…

Passar perfekt att ge till alla som älskar blommor!

Jag använde vanliga trädgårdsblommor till hjärtat. Vita syrener, daggkåpa, vita nyponrosor, smultronblommor och smultronblad. Det går nästan att använda vilka blommor som helst. Dom skall kunna gå att korta av, och inte vara för stora. Solrosor och gladiolus kanske inte är så lyckat. Men många andra blommor funkar. Ta vad du har! Kanske vitsippor, som blommar just nu?

Alla ingredienserna till hjärtat.

Det gick åt ca 30 Actimelflaskor till hjärtat ungefär. Förutom blommor behöver du ståltråd att binda ihop flaskorna med, samt olika snören och band att dekorera med, som matchar dina blommor.

Linda ihop flaskorna med ståltråden.

Linda ihop flaskorna till en hjärtform.

Linda ihop flaskorna till en hjärtform.

Häll vatten i flaskorna. Viktig att veta är att hjärtat är svårt att flytta, så det bör arrangeras på plats, eller stående på ett underlag som du kan flytta när det är klart, som en stor bricka eller liknade. Dekorera flaskorna med band och snören som får slingra sig igenom hjärtat.

Olika snören och band lyfter plastflaskorna till en ny nivå.

Olika snören och band lyfter plastflaskorna till en ny nivå.

Börja sedan fylla på med blommor, sort för sort. Snitta alla stjälkar noga med en vass kniv. Då drar dina blommor vatten lättare och  håller längre.

Jag började fylla hjärtat med min huvudblomma som var syrener.

Jag började fylla hjärtat med min huvudblomma som var syrener.

Fyll på ditt blomsterhjärta med de övriga blommorna och bladen till du är nöjd med formen. Lycka till!

Mitt hjärta blev sommarlikt i vitt grönt och gult.

Mitt hjärta blev sommarlikt i vitt grönt och gult.

Kan man annat än att älska återvinning?

Kan man annat än att älska återvinning?

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Blommor till Mors Dag, Blomsterhjärtan