Björkris + Blommor = PÅSK

02/04/2010 |

Påskpyssel hör påsken till! Ofta har man mer pysselmaterial hemma än man tror. Offrar man lite av björkriset kan man sno ihop en påskkrans. Tvinna grenarna runt varandra, dom fäster ofta bra utan ståltråd, eller så använder du vanlig stråltråd att fästa med. Pröva dig fram. Använd inte de tjockaste grenarna på björkriset utan sikta in dig på de mjuka formbara topparna. Har du tillgång till hängbjörk är det Bingo. Den är perfekt att forma kransar av. Fyll på med björkrisar tills du får kransen så tjock du önskar.

Påskkrans som blir en fin dekoration till påskbordet.

Nu är det dags att dekorera din påskkrans. Nyp av några påskliljor ur en kruka eller använd några lösa påskliljor. Stick ner dom bland björkriset, i färdriktningen med björkriset. Några fjädrar får ryka med från påskriset, låt även dom följa flödet. Palla en citron ur fruktskålen och placera citronklyftorna runt om. Något grönt är alltid fint till att det gula. Använd vad du har. Några ljusgula cypresskvistar är visserligen lite vintrigt, men passade ändå bra. Lägg i några dekorationsägg eller annat påskpynt så är din påskdekoration klar.

Kransen doftar gott också. Både av citronen och cypressen.

Denna blomsterdekoration passar fint på påskbordet. Eftersom blommorna inte får något vatten så håller dom bara kvällen ut. Har du några plaströr till blommor så kan du använda dom. Göm plaströren bland påskriset. Eller så byter du ut blommorna efter hand. Björkriskransen, ja den håller till ända fram till påskan. Ja, nästa påsk alltså! Lycka till och Glad Påsk!

 

Etiketter: , , ,

Kategori: Alla artiklar, Dörrkransar, Påskblommor