Årets pelargonia 2010: Äggskalspelargonia – En snäll rebell

23/04/2010 |

Pelargonintresset växer och frodas i Sverige som aldrig förr. Mångas favorit är den blekrosa Mårbackapelargonian. Kan den hotas på tronen av uppstickaren Äggskalspelargonian? Äggskalspelargonian har i alla fall utsetts till Årets Pelargon av Blomsterfrämjandet. Hos äggskalspelargonerna är det blommans kronblad som hamnar i fokus. Kronbladen har oregelbundna och olika stora fläckar, prickar, stänk eller streck i avvikande färg. 

Årets Pelagron: Äggskalspelargon. Denna sorten heter Avenida.

Utseendet på varje blomma varierar och det finns inget specifikt återkommande mönster vilket gör det hela ännu mer spännande. Vissa av kronbladen kan till och med vara helt enfärgade. ”Man får vara som man är  när man inte blev som man skulle” är kanske Äggskalspelargonians devis. Jag tror att den bohemiska Äggskalspelargonian är pelargomfamiljens rebell. En snäll rebell. Vad tror du?

Äggskalpelargonian är brokigt charmig och är lite som den vill.

 Källa & Bilder: Blomsterfrämjandet

Etiketter: ,

Kategori: Alla artiklar, Krukväxter