Fira studenten med blommor och blader!

03/06/2009 |

Sjung om studentens lyckliga dar, och fira studenten med blommor! Studentfirandet är i full gång runt om i Sverige! Våra duktiga studenter som pluggat och slitit är värda att firas med blommor i alla former. Här kommer ett litet tips på studentparaplyer som man av tradition brukar ge till flickor.

Ett klassiskt lindat studentparaply med björkris och sommarblommor.

Ett klassiskt lindat studentparaply med björkris och sommarblommor.

Det finns olika sätt att binda ett paraply. Antingen tar man ett vanligt rakt paraply, utan böjbara leder, och klipper av tyget. Sedan lindar man fast grönt och blommor längs spröten med spoltråd. Låt blommorna dra vatten ett par timmar innan du lindar dem. Börja linda längst ut på varje spröt och lägg på blommorna med blomhuvudet nedåt så syns det mindre när blommorna börjar sloka.

Ett somrigt och lättgjort studentparaply med den rätta studentkänslan!

Ett somrigt och lättgjort studentparaply med den rätta studentkänslan!

Här är ett annat tips på ett enkelt och snabbgjort studentparaply! Har du en limpistol kan du limma fast avklippta blommor på ett paraply med bibehållet tyg. Jag valde att limma fast prästkragar på ett blått paraply. Andra blommor som passar att limma är platta blommor som avklippta krysantemumblommor eller minigerbera. Avsluta med att linda och limma fast blågula band längs skaftet och knyt gärna några rosetter undertill! Lycka till!

Gruppera och linda blommorna över och under tyget.

Gruppera och limma fast blommorna över och under tyget.

Etiketter: , ,

Kategori: Alla artiklar, Studentblommor