Bli finast på festen. Bind din egen midsommarkrans!

17/06/2009 |

Skapa den rätta midsommarkänslan genom att dyka upp med en midsommarkrans på årets midsommarfest. Här visar jag ett enkelt sätt att binda en midsommarkrans med enkla sommarblommor, ängsblommor på ett par björkriskvistar.

Midsommarkransen är ett måste till festen! Du lindar den enkelt själv.

Midsommarkransen är ett måste till festen! Du lindar den enkelt själv.

Du behöver blandade sommarblommor från sommarängen eller din blomsteraffär, där du även kan köpa den tunna myrtentråden att linda med. 

Prästkragar, lila och rosa klöver, blålila kråkvicker, daggkåpa och björkris.

Låt blommorna dra vatten ett par timmar innan du skall linda din blomsterkrans. Klipp sedan blomstjälkarna så dom blir ca 5 cm. Som ”stomme” till denna modell av midsommarkrans använder man en kvist björkris som är tillräckligt lång för att räcka runt huvudet. Mät runt huvudet med björkriskvisten så att den får rätt längd.

Fäst myrtentråden vid ena björkriskvisten.

Fäst myrtentråden vid ena björkriskvisten.

Man lindar sedan fast blommorna längs den raka björkriskvisten. Linda tråden över blomsterstjälkarna så nära under blomsterhuvudet som möjligt. Då ”flaxar” blommorna mindre när du sedan böjer till kransen och det syns mindre när blommorna börjar sloka framåt midsommarkvällen.

Mixa blommorna längs björkkvisten och välj själv hur tjock du vill ha kransen.

Mixa blommorna längs björkkvisten och välj själv hur tjock du vill ha kransen.

Linda dig baklänges nedåt björkriskvisten.

Linda dig baklänges nedåt björkriskvisten.

Till slut har man en blomstergirland som går att böja till en krans.

Till slut har man en blomstergirland som går att böja till en krans.

När blomstergirlanden är tillräckligt lång för att räcka runt huvudet böjer man den försiktigt och fäster ändarna vid varandra. Bäst håller kransen om man gör den så sent som möjligt. Vill man linda kransen dagen innan kan man lägga den på ett fat med vatten i en plastpåse och placera i en kall källare eller i kylskåpet. Om du får plats bland sillen, gräddfilen och jordgubbstårtan vill säga. 😉 Trevlig midsommar!!! Annika

Fäst ändarna intill varandra och midsommarkransen är klar.

Fäst ändarna intill varandra och midsommarkransen är klar.

Etiketter: , , , , ,

Kategori: Alla artiklar, Midsommarblommor