Skapa ditt eget Provence!

17/04/2009 |

Trädgårdsintresset växer och frodas i Sverige. Kanske är det lågkonjukturen och den låga svenska kronkursen som får svenskarnas intresse för att pyssla i trädgården att gro? Kan man inte resa till Provence kan Provence komma hem till oss!

Småblommig pensé "Valentine". Foto: Blomstrefrämjandet/Hörnhems

Småblommig pensé

Vi i Villas hemsida finns ett jättebra och utförligt reportage som beskriver hur man skapar en provencalsk idyll i en vanlig svensk villaträdgård. Vi som inte har en trädgård kan skapa känslan på balkongen med penséer och pärlhyacinter redan nu. Dom klarar några minusgrader ifall det blir nattfrost. Längre fram när försommaren och den riktiga sommarvärmen kommer kan man fylla på med lavendel och blommande kryddörter som timjan eller oregano. Längtar!

Ljuvlig pilkorg med penséer och pärlhyacinter. Foto: Blomstrefrämjandet

Ljuvlig pilkorg med penséer och pärlhyacinter. Foto: Blomsterfrämjandet

Etiketter:

Kategori: Alla artiklar, Vårblommor