Blommande påskägg

03/04/2009 |

Jag har gått omkring ett tag och värpt på en idé om blommande påskägg! Sen sprang jag på de perfekta skålarna till äggen på IKEA, för ynka två kronor styck och bitarna föll på plats. Nu är jag redo att kläcka min idé för dig! Jag gjorde olika två varianter på äggen, fullfjädrade som sig bör till påsk!

Olika ägg för olika smaker. Fast alla smakar ägg.

Olika ägg för olika smaker. Fast alla smakar ägg.

Till det gula ägget använde jag 10 st ranunkel, 3 st mimosakvistar och två paket med vanliga påskfjädrar i olika gula nyanser. Till det vita ägget gick det bara åt tre fylliga kvistar med brudlöja (som går att dela upp i mindre kvistar) samt två paket vita påskfjädrar och några sälgkvistar. 

Fyll skålen till kanten med blötlagd oasis.

Fyll skålen till kanten med blötlagd oasis.Stick först ner fjäderknipperna rakt ner i oasisen.

Sätt först i fjädrarna rakt upp i oasien.

Stick först ner fjäderknipperna rakt ner i oasisen.

Stick först ner fjäderknipperna rakt ner i oasisen.

Snitta stjälkarna med en vass kniv innan du trycker ner dom i oasien och försök skapa den yttre äggformen. Använder du mimosa så ta bort de gröna bladen runt blommorna, dom blir ulligare utan.

Stick sedan i blommorna. Jag använde mimosakvistar och ranunkel.

Stick sedan i blommorna. Jag använde mimosakvistar och ranunkel.

Tips på andra snittblommor som passar att arbeta med är nejlikor, rosor och krysantemumkvistar som går att dela upp. Tyvärr är påskliljor svåra att arbeta med. Dom har inte den rätta platta ytan som behövs och deras saftiga stjälkar är svåra att sticka i oasis. Tulpaner är inte heller så lämpliga eftersom dom växer flera centimeter och fördärvar äggformen. Annars funkar de flesta blommor fint. Kom ihåg att vattna i skålen. Glad Påsk!

Resultatet blir ett påskägg utan kalorier med med en massa påskkänsla.

Resultatet blir ett påskägg utan kalorier med med en massa påskkänsla.

Design och bilder: Blomsterpassion.se

Etiketter: , , ,

Kategori: Alla artiklar, Påskblommor